V družinskem podjetju imajo ključno vlogo zakonca Natalija in Jože ter njuna hči Klavdija. Na Libergi, stran od mestnega vrveža, pripravljajo mesnine po tradicionalnih slovenskih receptih na naraven način.

Vedno skrbijo za to, da lahko kupcem ponudijo širok nabor raznovrstnih, kakovostnih in z ljubeznijo pripravljenih izdelkov, ki so poznani tako v domačem okolju kot tudi širše. Pri Mesninah Bajec ročno izdelujejo šunko, hrenovke, špehovko, pečenice, suho slamo, krvavice, domače narezke in meso za žar. Po tradicionalnih receptih pripravljajo tudi domače zalite ocvirke, tlačenko in svinjsko mast. Za posebne priložnosti izdelajo posebne mesnine, na primer edinstveno liberško klobaso. Pri pridelavi uporabljajo le meso živali proste reje, vzrejenih v Sloveniji. Tako dobijo zelo kakovostno meso.

Ljubitelji domačih mesnin lahko izbirajo med pestrim izborom izdelkov, ki jih Bajčevi postavijo na prodajne police v Kresnicah, Gabrovki, Senožetih, Litiji in Šmartnem, z njimi pa obiskujejo tudi lokalne tržnice v Radečah, na Vrhniki, v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku. Imajo tudi možnost prodaje preko njihove spletne strani. Mesnine Bajec so tudi del turistične ponudbe na gradu Bogenšperk, saj so v grajski kleti uredili zorilnico in sušilnico mesnin, kjer danes sušijo in zorijo suhomesnati izdelki Wagen

Če ste že ravno na Libergi pa obiščite še Medvedovo sušilnico sadja, neposredno ob Levstikovi poti. Glede na kulturno-varstvene vrednote je izjemna v slovenskem merilu, saj je ena najbolje ohranjenih še delujočih brezdimnih sušilnic za sadje v osrednji Sloveniji. Razglašena je za kulturni spomenik državnega pomena. Grajena je iz kamenja in ometana, ima obokano kurišče in nad njim komoro za sušenje. Na fasadi se nahaja letnica 1845 in iniciali IT. Leta 2015 je bila v celoti obnovljena in je danes še vedno v uporabi.

Več informacij: Mesnine Bajec, Liberga 10 a, Šmartno pri Litiji, T: 040 327 523, E: natalija.bajec@mesninebajec.si