Leta 1995 sta Dragica Kovač in Andrej Tavčar kupila Gracarjevo domačijo, kmetijo z večstoletno tradicijo. Za bivanje sta obnovila približno 300 let staro hišo in pri tem ohranila elemente tradicionalne slovenske domačije. Danes domačija nudi svojim gostom pobeg v neokrnjeno naravo, kjer lahko prenočijo v sodobno opremljenem apartmaju in uživajo v mirnem podeželskem okolju ter uživajo na sprehodih po neokrnjeni zeleni naravi.

Za aktivnejše dopustovanje je gostom na voljo maneža za ježo konj ali ježa na terenu. Lahko se preizkusijo v lokostrelstvu, v bližini domačije vodijo pohodniške in kolesarske poti po Srcu Slovenije. Gozdovi, ki obdajajo domačijo, so v času gobarjenja polni presenečenj. Otroke pričakujejo igrala in lesena drevesna hišica, v kateri lahko pogumnejši tudi prenočijo. Prav vseh pa so vesele domače živali, ki uživajo v pozornosti gostov. Ne nazadnje se lahko gosti pridružijo kmečkim opravilom, ki jih na domačiji nikoli ne zmanjka. Zelenjavni vrt ponuja pestro izbiro zelenjave in zelišč, vse pa zraste v visokih gredah. Tudi domači travniki so zaradi ekološkega načina kmetovanja prava zakladnica zdravilnih zelišč in travniških cvetlic.

V delo na domačiji sta aktivno vključena tudi sin in hči. V prihodnosti skupaj načrtujejo tudi ponudbo hrane, ki bo temeljila na tradicionalni slovenski kulinariki iz doma pridelanih surovin.

Več informacij: Dragica Kovač, Obla Gorica 5, 1275 Šmartno pri Litiji; T: 041 789 796