Lokacija 1: Grajska knjižnica

Opis prostora: Grajska knjižnica je opremljena s stilnim pohištvom – najmarkantnejša sta čudoviti kasetni strop in velika knjižna omara. Prostor se uporablja kot poročna dvorana in v njem so tudi orgle. Sprejme do 70 udeležencev, glede na vrsto prireditve pa so možne različne postavitve. Valvasorjeva knjižnica se uporablja v kombinaciji z grajskim salonom, ki je opremljen s starim stilnim pohištvom. Prostor je primeren za izvedbo kulturnih in izobraževalnih prireditev (koncertov, predstav, seminarjev …).

Lokacija 2: Grajski atrij

Opis prostora: Prostor, kjer grajska arhitektura najbolj pride do izraza, saj se iz njega najlepše vidi znameniti renesančni arkadni hodnik. Prostor se ponaša z izredno akustiko, sprejme do 200 udeležencev, odvisno od postavitve in vrste dogodka. Od leta 2019 se ponaša tudi s premično streho, ki omogoča izvedbo dogodka v vsakem vremenu, hkrati pa daje prostoru festivalski ambient. Prostor je primeren za izvedbo koncertov, pogostitev ali praznovanj.

Lokacija 3: Grajske arkade

Opis prostora: Znameniti renesančni arkadni hodnik je izjemen prostor, ki lahko gosti različne dogodke. Primeren je za izvedbo banketov, predstavitev ali drugih sorodnih dogodkov. Izvrstna arkadna kulisa lahko sprejme do 80 ljudi, odvisno od vrste dogodka in postavitve. Grajski hodnik lahko s pogledom na grajski zvonik in čudovit atrij ponudi izvrstno druženje ob zaključku poslovnih dogodkov ali srečanj.

Lokacija 4: Konferenčna soba

Opis prostora: Konferenčna soba se nahaja v pritličju gradu, v Rusko-slovenskem centru Davorina Hostnika, in je novo prenovljena ter opremljena z najsodobnejšo računalniško opremo. Omogoča izvedbo znanstvenih posvetov, predavanj, predstavitev, okroglih miz, konferenc in drugih sorodnih dogodkov. Sprejme do 30 ljudi.

Lokacija 5: Galerija

Opis prostora: Prostor, ki med letom gosti razstave različnih umetnikov, ponuja možnost izvedbe banketov, predstavitev podjetij, otvoritev ali manjših glasbenih dogodkov. Nahaja se v zgornjem nadstropju gradu, v nekdaj najbolj zasebnih prostorih zadnjih lastnikov gradu, od koder je lep pogled na okoliško pokrajino in grajski zvonik. Sprejme do 70 udeležencev.

Lokacija 6: Grajska terasa

Opis prostora: Zelena terasa za gradom nudi prostor za izvedbo dogodkov na prostem. Delno je pokrita s peskom, zato je primerna za postavitev stolov ali miz, delno pa je travnate podlage. V različnih kombinacijah se lahko na terasi izvedejo koncerti, pogostitve in praznovanja. Sprejme do 300 ljudi. Po predhodnem dogovoru je kot dodatna storitev mogoč tudi najem odra.

Lokacija 7: Grajska jasa

Opis prostora: Zelena grajska jasa nudi prostor za izvedbo dogodkov na prostem, predvsem glasbenih, gledaliških in kino predstav. Jasa je idealna za postavitev prizorišča na spodnjem delu; tako ostane prostor za obiskovalce na zgornjem, privzdignjenem delu. Mogoča je postavitev stolov, za večje dogodke pa so priporočljiva stojišča. Obiskovalci lahko ob ustrezni vsebini prireditev spremljajo tudi sede, na odejah. Površina je travnata, ob robu poteka pot, ki vodi do gradu. Grajska jasa sprejme do 1000 ljudi. Po predhodnem dogovoru je kot dodatna storitev mogoč tudi najem odra in dodatnih stolov.

Vsak dogodek ima svoje specifične zahteve in v Javnem zavodu Bogenšperk smo se pripravljeni prilagoditi vašim željam. Mogoč je tudi zakup celotnega gradu ali pa se v različnih kombinacijah zakupijo določeni prostori. Za vsako takšno povpraševanje pripravimo individualno ponudbo. Vsak prostor je mogoče opremiti s stoli, mizami, računalnikom, projektorjem in platnom. Informacije o ceni najema in ostali ponudbi lahko dobite na elektronskem naslovu rezervacije@bogensperk.si ali telefonski številki 01 898 78 67.

Grad Bogenšperk ima tudi gostinsko dejavnost, ki lahko omogoča, da se na gradu ob dogodku izvaja klasična pogostitev ali storitev a la carte. Grad je tudi izvrstna lokacija za izvedbo kulinaričnih dogodkov. Dogodek lahko popestrite z ogledom gradu in degustacijo mesnin iz zorilnice Wagen, ki se nahaja v grajski kleti. Tam lahko svojim gostom ponudite tudi penino Wagensperg, ki dopolnjuje skupino izdelkov lastne blagovne znamke. Sanitarije so v pritličju, dostopne iz atrija gradu. Parkirišče sprejme približno 50 vozil.

Kontakt: Javni zavod Bogenšperk, T: 01 898 78 67, E: rezervacije@bogensperk.si