Renesančni grad Bogenšperk leži na severnih obronkih Dolenjskega gričevja, ob glavni cestni povezavi Dolenjske z Zasavjem, in velja za enega najlepših gradov na Slovenskem. Ponuja čudovit prostor, ki ga lahko dodata mozaiku vajinega poročnega dne.

Poročni obred lahko postavimo v grajsko dvorano, v kateri je Valvasor nekdaj hranil najpomembnejša dela, v arhitekturno izjemno dovršen arkadni hodnik ali pa na prosto, v objem neokrnjene narave, na grajsko jaso, med mogočna drevesa lipovega drevoreda ali pod skal`co na gozdnem robu. Vse poročne lokacije so izjemne in edinstvene.  Poročni protokoli na gradu Bogenšperk se začno s sprejemom vodje protokola pred grajskimi vrati, nadaljujemo do poročne lokacije, kjer mladoporočenca in svate pričakata matičar in pooblaščenec. Poročno lokacijo skrbno pripravimo, opremimo s cvetjem, obredu dodamo glasbo, mladoporočenca ob zaključku podarimo simbolično darilo gradu Bogenšperk in ju pospremimo v novo poglavje njune zgodbe. Poročno slavje se lahko nadaljuje s pogostitvijo na različnih lokacijah: pod skal`co, ki je izjemna kulisa sredi gozda, v dnevni sobi na prostem z rustikalnim pohištvom sredi grajske jase ali na grajski terasi. V grajski restavraciji, Krčmi na gradu, lahko poroko nadaljujete tudi z gostijo in zabavo.

Na gradu je tudi grajska kapela, v kateri je po predhodnem dogovoru možno organizirati cerkveno poroko. Klasičnemu protokolu lahko dodata svečano spremljanje obreda v družbi grajske gospe, ki vodi obred s pridihom zgodovine, zapoje in zaigra na lutnjo. K predstavljeni ponudbi lahko dodamo tudi druge pozornosti, ki bodo vajino zgodbo naredile še bolj osebno. Lahko se na grad pripeljeta s kočijo, za vas zaigrajo fanfare, vajine svate lahko zabavata z igrami in animacijami ali pa za vas izdelamo izdelke iz lesa, ki jih svatje potem dopolnijo, s čimer dobita trajen spomin na vajin dan. Lahko si zaželita balone, golobe, vajine fotografije na deblu drevesa ali grajskem zidu, ki popestrijo poročno slavje. Pripravljeni smotorej prisluhniti vajinim željam in se jim pri pripravi vajinega dne čim bolj približati.

Zgodbe, ki se začno na Bogenšperku, so lepe in večne.

Kontakt: Javni zavod Bogenšperk, T: 01 898 76 64 (grad), 01 898 78 67 (TIC),

E: poroke@bogensperk.si