Izletniška kmetija, ki je v lasti družine Končina, leži na 480 m n. m. Kot že njeno ime pove, ta prelepa tradicionalna domačija stoji na hribčku, ki je hkrati razgledna točka, s katere se odpre lep razgled na Dolenjsko gričevje in Zasavsko hribovje.

Kmetija obsega skoraj 30 hektarov, od tega del pokriva gozd, drugi del pa  so spremenili v njive, na katere so zasejali pšenico. Na kmetiji po predhodnem naročilu postrežejo s tradicionalnim nedeljskim kosilom, obiskovalce pa že leta navdušujejo tudi druge pristne kmečke jedi, kot so štruklji, ajdovi žganci, domača klobasa s kislim zeljem in sladice, narejene po receptih naših babic. Izletniki, ki se ustavijo na kmetiji, lahko poskusijo in kupijo domače mesne in mlečne izdelke, sadje, zelenjavne jedi, vino in žganje.

Izletniška kmetija je idealna izbira za vse, ki si želijo aktivne sprostitve v neokrnjeni naravi. Obiskovalci, ki pridejo na domačijo, lahko pobližje spoznajo živali, ki jih imajo na domačiji; najmlajši se lahko na urejenem travniku z igrali prepustijo brezskrbni igri; v zimskem času nudijo tudi prostor za sankanje. Ob kmetiji se nahaja tudi balinišče, ponujajo pa tudi urejen prostor za piknike. Sprehajalna pot ob kmetiji vodi do gozdov, kjer si obiskovalci lahko naberejo gozdne sadeže, in naprej do planjav, polnih zelišč.

Kmetija je odprta ob sobotah, nedeljah in praznikih; po predhodnem dogovoru tudi med tednom. Na kmetiji lahko pripravijo praznovanja za večje skupine za obletnice, družabna srečanja in poročna slavja.

Več informacij: Zvone in Jožica Končina, Velika Štanga 17, Šmartno pri Litiji, M: 041 820 386, T: 01 899 10 87, E: nahribcku@gmail.com